Art journaling 101: materiale necesare
Pentru a incepe sa desenezi / pictezi / scrii intr-un art joournal, la inceput nu iti trebuie prea multe materiale. Un creion, un pix si un caiet/agenda/jurnal sunt de ajuns pentru a incepe. Desi foarte multe persoane pasionate de art journaling folosesc vopsele acrilice pentru a desena si picta in jurnal, poti foarte bine sa incepi cu un set de creioane colorate ieftine si mai apoi sa cumperi si restul de materiale, in functie de ce consideri necesar.

Unele persoane prefera sa lucreze “curat” si de aceea folosesc mai mult creioane colorate, pixuri, markere, creioane HB sau cel mult acuarele. Altele in schimb (asa cum sunt si eu) prefera sa lucreze mai mult cu acrilice pentru efectul texturat si posibilitatea de a crea mai multe straturi pe o singura pagina. Pe masura ce experimentezi, vei observa catre ce inclina balanta. Bineinteles, poti sa nu te indragostesti de nici un mediu in mod special si sa iti placa tehnica mixta, in care utilizezi atat acrilice cat si creioane, acuarele, pixuri, markere, colaj, etc., toate intr-un mix armonios pentru un rezultat incantator.

Daca te atrage art journaling-ul, atunci iata care sunt materialele necesare pentru a incepe sa tii un art jurnal, iar acestea nu sunt deloc contisitoare.
- creioane colorate
- diverse pixuri/ stilouri
- markere/carioci
- culori acuarela (de la fondul plastic, aprox. 5 ron)
- un caiet/ agenda/bloc desen spiralat / legat/ jurnal in format A5 sau A4, in functie de preferinte
- diverse bucati decupate din reviste pentru colaje
- hartie pentru acuarela (optional)
- orice alte bucati de hartie sau carton ce pot fi pictate si legate ulterior intr-un jurnal
- lipici / aracet (pentru colaj)
In funtie de preferinte, ulterior poti adauga tuburi de acrilice, poti cumpara la inceput doar cele 3 culori primare cu care sa construiesti restul de culori. Atentie insa, atunci cand cumperi rosu, galben si albastru, asigura-te ca pe tub scrie “primary color” (culoare primara), altfel atunci cand le veti mixa nu veti obtine culorile secundare si tertiale.

Era sa uit de stampile si sabloane. Stampilele decorative sunt destul de scumpe chiar si epntru un buget mediu, dar se gasesc si la noi cateva magazine online (si nu numai) care ofera o gama destul de larga de stampile la preturi accesibile. La fel si pentru sablone. Voi scrie despre acestea, dar si despre fiecare mediu de pictura/desen in parte intr-un articol viitor.