Art Journaling

Art journaling

Art journaling este un mix intre arta – pictura – si un jurnal, de obicei unul in care mai mult pictezi decat sa scrii ceva. Nu are reguli si doar imaginatia este limita.

Multe jurnale contin insa pagini intregi de notite care sunt si desenate sau pictate. Rezultatul final difera de la caz la caz, in functie de experienta si imaginatie, talent si pasiune. Multe pagini contin citate celebre sau doar cuvinte ‘intelepte’ pe care artistii le considera importante.

Art journalingul este o activitate mai mult decat placuta, plina de culoare, relaxanta si nu in ultimul rand captivanta. Daca-ti place, timpul trece repede atunci cand pictezi, desenezi, te desfasori. De cele mai multe ori sunt folosite culori acrilice si hartie de 230gr, dar nu-i o regula. Se mai folosesc si multe stampile de tot felul – care la noi se gasesc foarte greu sau aproape deloc si sunt foarte scumpe – dar si carioci si creioane colorate! Da, creiaone colorate, banalele creioane colorate, pe care unii inca le mai au din copilarie. 😉

 Daca ai impresia ca e o joaca, poti fi sigur ca e o joaca, dar si imaginatie, si pasiune, si multa munca. Fara munca nu iese nimic. Aproape sigur n-o sa-ti iasa din prima anumite pagini, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti.

Pagina din primul meu jurnal

Jurnalele sunt alcatuite de multe ori din foi antichizate, cusute manual de o coperta care poate fi din carton, piele, hartie multi-strat. Oricum ar fi, sigur nu-i un jurnal banal cumparat de la librarie sau vreo agenda dichisita, marea majoritate sunt facute handmade si evident – nu sunt doua la fel!

Daca vrei sa te apuci de art journaling si de mazgalit pagini intregi, n-ai decat sa faci rost de o bucata de hartie si niste acuarele, restul e poveste! Poti lucra fie direct in jurnal, fie pe o foaie separat pe care ulterior o atasezi la jurnal.

Coperta art journal

Mai multe despre art journaling in postarile urmatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!