Art Journaling Materiale pt art journaling

Cele mai ieftine sabloane de pe piata

Handmade stencils by Cristina Parus @ creativemag.ro

In cazul in care dupa citirea titlului te-ai apucat deja sa cauti ”sabloane ieftine” pe Google, tine-ti entuziasmul in frau: nu exista asa ceva. Cel putin, nu ATAT de ieftine. De fapt, nu trebuie sa le cauti pe Google, pentru ca cel mai probabil n-o sa le gasesti. Majoritatea sabloanelor de calitate sunt destul de piperate la pret, si nu veti ajunge prea departe daca va hotarasti sa le achizitionati pe toate deodata. Sau poate doar daca dispuneti de un buget nelimitat…

Handmade stencils by Cristina Parus @ creativemag.ro

Dar sa trecem la subiect. Cele mai ieftine sabloane pe care le poti folosi sunt chiar cele create de tine. Au avantajul ca sunt foarte ieftine, pot fi realizate relativ usor si sunt UNICE, exact asa cum esti si tu. Ideea de a crea sabloane handmade mi-a venit acum aproape 2 ani, cand la noi in tara inca nu patrunsesera atat de multe sabloane si stampile care sa poata fi folosite in art journaling, asa ca am cautat solutii salvatoare. Astfel mi-a venit ideea de a taia efectiv diverse forme din dosare de plastic folosind un cutter bine ascutit, avand in acelasi timp grija sa nu-mi tai degetele 😀

Handmade stencils by Cristina Parus @ creativemag.ro

Ce-a iesit, puteti vedea in imagini. Sa nu credeti ca sunt foarte usor de realizat, dar nici pe departe foarte greu. S-ar putea insa sa nu va iasa chiar din prima. Trebuie a aveti putina indemanare si rabdare. Si mai ales, sa nu va grabiti, pentru ca atunci cand te grabesti s-ar putea sa tai si bucati pe care nu trebuia sa le tai, iar sablonul sa fie oarecum compromis.

Handmade stencils by Cristina Parus @ creativemag.ro

Sunt foarte greu de realizat cercuri, pentru ca trebuie sa urmezi cercul trasat cu markerul si sa tai in cerc. Insa aproape orice alt model poate fi realizat. Iti trebuie un tocator din lemn pe care nu-l mai folosesti la bucatarie, cateva dosare din plastic si un cutter foarte bine ascutit. Aaa, si cum ti-am zis, multa rabdare!

Handmade stencils by Cristina Parus @ creativemag.ro

Pentru cele doua contururi de cap – in profil si din fata – am pastrat masca {adica partea care ramane dupa ce tai sablonul} pentru a o folosi chiar asa, ca pe o masca. Pui masca pe portiunea de foaie pe care vrei sa o maschezi si aplici vopsea acrilica in exteriorul acesteia.

Handmade stencils by Cristina Parus @ creativemag.ro

Poti folosi ca sablon orice forma sau ustensila neconventionala pe care o ai la indemana pentru a lasa urme in  paginile jurnalului, nu trebuie sa le cumperi pe toate de la inceput. De exemplu, eu am folosit un soi de plasa care se foloseste pentru construirea peretilor in zidarie. O aveam in casa ramasa de cand am renovat, asa ca am profitat si am incercat sa vad ce iese, iar rezultatul il poti vedea mai jos:

Journal Page by Cristina Parus @ creativemag.ro

Tot in imaginea de mai sus poti vedea si sabloanele pentru contururile de cap, dar si alte ustensile neconventionale de stampilare folosite in art journaling, cum ar fi acele buline rezultate din presarea unei pungi din folie cu bule imbibata in acrilic. Rezultatul nu va fi niciodata acelasi!

Tu ce-ai mai mesterit azi?

Pe curand,
Cristina

3 thoughts on “Cele mai ieftine sabloane de pe piata

  1. Very creative and innovative! Those are awesome stencils. I have yet to try making my own using a craft knife. But I’ve made a few paper stencils with the help of my decorative punchers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!