Bijuterii Cercei

Cercei din pietre hematit si cristale

Astazi m-am apucat sa fac o pereche de cercei care la inceput s-a dovenit a nu fi ceea ce vroiam eu, motiv pentru care am desfacut totul si am luat-o de la inceput. Asa s-a nascut o pereche de cercei rotunzi, cu pietre hematit si cristale roz pal si albe.

Hematitul este o piatra semipretioasa, iar asta se vede cu ochiul liber atunci cand ii observi oglindirile: luceste in toate felurile, reflecta ca o oglinda si preia caldura corpului sau cea a mediului inconjurator. Numele sau provine din limba greaca si inseamna “sange”, datorita culorii rosii a unei varietati ale sale. Insa de obicei se gaseste intr-un gri inchis spre negru, ca in cazul de fata.

Eu am folosit hematii cilindrice si rotunde, asortate cu pietre roz pal si cristale de un alb transparent. La mijloc au o piatra de sticla mov, care-mi place foarte mult si care intregeste foarte bine modelul. Si ca tot veni vorba de model, am incercat sa lucrez dupa un model anume, insa tot mai bine e sa dai frau imaginatiei si sa concepi tu ceva in timp ce lucrezi. Asa nu-ti mai bati capul si ai un model original! Asta-i tot farmecul atunci cand creezi, sa fie unicat!

Am pietrele hematit de la un colier care s-a rupt si care oricum nu-mi placea prea mult, asa ca am “reciclat” pietrele in forma de cercei! Mai am cateva pietre, o sa vad ce mai mestesugaresc cu ele!

Am citit putin despre hematii, pentru ca stiam ca au proprietati, dar nu credeam ca atat de multe! Adevarul e ca atunci cand purtam colierul, simteam cum magnetismul corpului este intensificat 😉

Iata ce-am gasit despre piatra hematit:

Proprietati
Un hematit tinut permanent asupra purtatorului mentine o stare de sanatate buna.
Are puternic rol protector impotriva oricaror energii negative, a atacurilor fizice, a ranilor, a accidentelor, rol protector pentru frati si casa.
Amplifica energia masculina, capacitatile psihice, curajul, puterea, vointa, rezistenta, fermitatea, sentimentul de invincibilitate, spiritul de independenta, respectul de sine, increderea, intuitia, detasarea, calitatile in stiinte exacte: matematica, logica, informatica, memoria vizuala, memoria datelor si dexteritatea manuala.
Aduce noroc si bani, victorie in procese, succes in afaceri sau chestiuni judiciare, liniste, optimism, dragoste, pace, fericire interioara si multumire.
Ajuta la concentrare si echilibru emotional, la intelegerea perspectivelor, la indeplinirea viselor si la pastrarea contactului cu realitatea.
Deschide accesul spre Dumnezeu, bun pentru meditatie si rugaciune.
Reduce furia, gelozia si energiile negative.
Are calmant in perioade de pierderi dureroase.
Recomandabil celor imprastiati, uituci, dezorganizati, slabi, timizi, fara curaj dar nerecomandabil celor agresivi.
Este un bun liant relational.
Respinge negativitatea din jur, trimitand-o inapoi la sursa. Acelasi lucru se va intampla si cu negavitatea trimisa de insusi purtatorul pietrei.

Sanatate: puternic rol curativ, benefic pentru sange, splina, bila, rinichi, sange, maduva oaselor, inima, oase, eliminarea toxinelor, plamani, energizeaza si vitalizeaza organismul, benefic in caz de fracturi, insomnie, isterie, dureri de cap, febra, crampe musculare, anemie, rani, arsuri, inflamatii, hemoragii, ajuta la regenerarea tesuturilor, scade tensiunea si febra.

Mai multe informatii gasiti aici. (sursa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!