fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Creaturi fantastice

La fel ca si in pagina unde am desenat familia de ursuleti, astazi am vrut sa ma joc putin cu pastelurile uleioase. Asa am ajuns sa lucrez intr-un jurnal handmade cusut de mine, cu hartie de acuarela de 200 gr. care inca nu are o coperta propriu-zisa.

watercolor cover by Cristina Parus @ creativemag.ro

De fapt, deocamdata am hotarat sa-i las drept coperta chiar prima pagina unde m-am jucat cu acuarele si am creat acesti stropi de culoare. Floarea 3D pe care o vedeti este facuta din “piele” acrilica, adica vopsea acrilica uscata pe care de obicei o aruncam (vopseaua care se strange cand inchidem tuburile de acrilice).

In fine, cam asta e ce-a iesit, si-mi place foarte mult:

 

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am inceput cu o pagina pe care erau deja mai multe urme lasate de curatarea unor sabloane sau a unor stampile, imi place sa incep astfel o pagina si sa o termin mult mai tarziu, cand ajung sa desenez peste.

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Cand am inceput pagina de mai sus, initial vroia sa fie cu totul altceva, dar am abandonat si abia acum am dat iar peste pagina. Stiam c-o sa se vada ce-a fost desenat pe fundal, asa ca am inceput cu un cerc care s-a transformat ulterior intr-o fata. Imi place sa desenez direct in pastel uleios, chiar daca poate nu trasez cele mai perfecte linii. Avantajul e ca pastelurile uleioase sunt prietene cu acrilicele, astfel ca poti crea mai multe straturi de culoare pana la rezultatul final.

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Arata destul de bine, dar trebuia sa lucrez putin si la fundal. Asa ca am asezat cuminti mai multe culori acrilice, incepand cu galben si verde, aplicandu-le durect cu degetele. Am vrut sa se vada in continuare desenul initial, asa ca n-am acoperit complet cu acrilice.

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Nu ma intrebati cum se numeste creatura asta…e pur si simplu rodul imaginatiei mele. Tocmai de-asta este …fantastica. Sper sa va placa!

Tu ce-ai mai jurnalit azi?

Pe curand,
Cristina

One thought on “Creaturi fantastice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!