Creaturi fantastice

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

La fel ca si in pagina unde am desenat familia de ursuleti, astazi am vrut sa ma joc putin cu pastelurile uleioase. Asa am ajuns sa lucrez intr-un jurnal handmade cusut de mine, cu hartie de acuarela de 200 gr. care inca nu are o coperta propriu-zisa.

watercolor cover by Cristina Parus @ creativemag.ro

De fapt, deocamdata am hotarat sa-i las drept coperta chiar prima pagina unde m-am jucat cu acuarele si am creat acesti stropi de culoare. Floarea 3D pe care o vedeti este facuta din “piele” acrilica, adica vopsea acrilica uscata pe care de obicei o aruncam (vopseaua care se strange cand inchidem tuburile de acrilice).

In fine, cam asta e ce-a iesit, si-mi place foarte mult:

 

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am inceput cu o pagina pe care erau deja mai multe urme lasate de curatarea unor sabloane sau a unor stampile, imi place sa incep astfel o pagina si sa o termin mult mai tarziu, cand ajung sa desenez peste.

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Cand am inceput pagina de mai sus, initial vroia sa fie cu totul altceva, dar am abandonat si abia acum am dat iar peste pagina. Stiam c-o sa se vada ce-a fost desenat pe fundal, asa ca am inceput cu un cerc care s-a transformat ulterior intr-o fata. Imi place sa desenez direct in pastel uleios, chiar daca poate nu trasez cele mai perfecte linii. Avantajul e ca pastelurile uleioase sunt prietene cu acrilicele, astfel ca poti crea mai multe straturi de culoare pana la rezultatul final.

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Arata destul de bine, dar trebuia sa lucrez putin si la fundal. Asa ca am asezat cuminti mai multe culori acrilice, incepand cu galben si verde, aplicandu-le durect cu degetele. Am vrut sa se vada in continuare desenul initial, asa ca n-am acoperit complet cu acrilice.

fantastic creatures by Cristina Parus @ creativemag.ro

Nu ma intrebati cum se numeste creatura asta…e pur si simplu rodul imaginatiei mele. Tocmai de-asta este …fantastica. Sper sa va placa!

Tu ce-ai mai jurnalit azi?

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.