Caran d'ache neocolor II @ httP://creativemag.ro by Cristina Parus
Art Journaling

Creioane acuarelabile cerate de la Caran D’ache

Cand vine vorba de materiale de arta, un lucru e sigur: majoritatea sunt foarte scumpe. Daca vrei un set de creioane colorate de calitate, trebuie sa scoti ceva bani din buzunat. Daca ti-ar placea sa pictezi cu un set de acuarele renumite, trebuie sa-ti pregatesti bine bugetul. Calitatea face diferenta, asta o stiu sigur. Si pentru ca mi-am dorit mereu tot ce este mai bun, am facut in asa fel incat sa nu-mi dau banii decat pe ceva de calitate.

Caran d'Ache Neocolors II watersoluble crayons @ creativemag.ro

Nu va ganditi ca toate seturile de creioane, acuarele, sau tuburile de acrilice pe care le am mi-au picat din cer sau le-am primit cadou, desi daca ai pe cineva care sa ti le poata facecadou, n-ar fi rau deloc… ๐Ÿ˜‰ Toate au venit cu timpul – nu te stresa daca nu le poti avea pe toate dintr-un foc. Mi-am dorit mult setul de creioane cerate acuarelabile de la Caran d’ache si am asteptat ceva pana sa le cumpar. Dar asteptarea a meritat. Iar acum ma intreb de ce nu mi-am cumparat setul de 40 de culori, dar stiu raspunsul…

Caran d'Ache Neocolors II watersoluble crayons @ creativemag.ro

Inainte insa de a-mi cumpara setul de 30 de creioane, am vrut mai intai sa le incerc sa vad cum sunt. Asa am cumparat 10 culori pe care am putut sa le aleg in magazin si sa lesi incerc. Am cumparat 5 nuante culoarea pielii, pentru ca desenez multe fete, si 5 culori dintre favoritele mele. Cutia care apare in poza este una de ambalaj, nu se gasesc seturi de 10 culori in formatul asta.

Creioanele masoara doar 10 cm si sunt foarte moi, cremoase, aluneca pe hartie. Pot fi usor amestecate intre ele, iar daca va place sa lucrati direct cu degetele, putina apa va ajuta mai mult la mixare. Amestecarea cu un servetel uned imi da batai de cap, deoarece cea mai mare parte din culoare ramane pe servetel, deci nu-i recomandat. Eu le folosesc pentru tusele de final, atunci cand le aplici peste acrilice, de exemplu, ofera o textura interesanta. Dar si pentru a colora tenul fetelor, diluate cu putina apa.

Caran d'Ache Neocolors II watersoluble crayons @ creativemag.ro

In fine, in cutia de metal pe langa creioane vezi gasi si un pliant cu gama de culori si prezentarea unor tehnici interesante, dar cea mai interesanta “tehnica” e sa incerci chiar tu propria tehnica ๐Ÿ˜‰

Iata si un tabel unde am incercat culorile din setul de 30 + inca 7 din cele 10 (3 culori sunt dubluri). Poza este facuta la lumina zilei si zic eu ca reprezinta cel mai fidel culorile reale.

*************

Ma intreba cineva: se poate fara ele? Evident ca se poate! Mai ales daca nu ai de unde sa le cumperi sau cu ce, se poate foarte bine. Evident, le vei tot vedea pe YouTube sau pe alte bloguri si vei vrea sa le ai…

ATENTIE!

  • Aceste creioane sunt FOARTE sensibile la apa: ai turnat apa pe ele din greseala, intreg creionul incepe sa se topeasca! Mare grija!
  • Acestea creioane sunt sensibile la caldura: atentie vara unde le tineti, iar iarna nu le lasati chiar pe calorifer…
  • Atente creioane sunt foarte casante: nu vreti sa le scapati pe jos. S-a intamplat sa scap unul, s-a rupt, dar am mai scapat si altele si au rezistat. Cu toate astea, nu vreti sa le puneti la incercare. Chiar si asa, daca s-au rupt, nu-i o tragedie: puteti oricand sa le folositi, o sa difere doar modul in care le tineti in mana.

Daca aveti intrebari, profitati de pluginul de comentarii Facebook de mai jos. Voi ce produse ati mai folosit? Mi-ar placea sa aud care-s preferatele voastre…

 

Pe curand,
Cristina

 

6 thoughts on “Creioane acuarelabile cerate de la Caran D’ache

  1. Thanks! Eu folosesc niste culori cerate de la Cretacolor luate din Hornbach. Nu sunt cele mai rele, dar vreau totusi Caran d’Ache. M-au convins tutorialele lui RachO de pe youtube ๐Ÿ™‚

    1. Am vazut Cretacolor, cred ca sunt similare cu Aquatone (spun cred pentru ca nu le-am incercat, dar asa par), si stiu cum sunt Aquatone: nu poti desena cu ele, de colorat sub nici o forma! Sunt sfaramicioase….of! Cred ca trebuie sa scriu si despre ele!

  2. I have only the 15 set and I haven’t used them much since I purchased them a few months back. I like these crayons — they’re so creamy and the pigments are just enough. I had to order my small set from someone who went to the US. No one sells them here anymore as it’s not so popular here.

    1. I know how it goes…I had to went to Barcelona to buy them! They are not in our country, either, although the Caran D’Ache has the luxury writing products. However, I’ve heard that recently they brought the art supplies, too! I haven’t check, though!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!