Soft pastels portrait by Cristina Parus @ creativemga.ro
Art Journaling

Fata cu parul brunet

Dupa ce aproape toate portretele din junralele mele au parul roscat, mov, violet, portocaliu, albastru si alte culori iesite din comun, de data asta am desenat si pictat o fata cu parul brunet. Este tot una dintre primele mele portrete desenate si pictate din imaginatie, unde nu a existat deloc un fundal.

Brunette portrait journal page by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am inceput cu o pagina alba pe care am desenat cu un creion pastel negru, care inca se vede in rezultatul final. Mi s-a parut interesant sa-l las sa se vada, la fel ca si portiuni foate mici de hartie alba care se pot vedea la ochi in mod special. Mi-a placut atat de mult, incat am adaugat cu grija culoare, incercand sa nu ascund de tot creionul negru.

Brunette portrait journal page by Cristina Parus @ creativemag.ro

Pentru fata am folosit initial creioane colorate, dar mai tarziu mi-am dat seama ca ar da mult mai bine cu acrilice, asa ca tenul fetei este un mix intre creioane acuarelabile (de la Koh-i-Noor) si culori acrilice.

Brunette portrait journal page by Cristina Parus @ creativemag.ro

Imi plac foarte mult ochii ei, sunt expresivi si au profunzime. Sunt pictati cu acuarela si apoi cu putin acrilic. Am avut grija sa las acel negru de la pastel sa se vada.

La par, a fost foarte distractiv, pentru ca am ales sa folosesc doar acuarele asezate cuminti cu miscari aleatorii care au format in final “coafura”. Per ansamblu, arata ingandurata, usor suparata si poate artagoasa, dupa cum arata buzele. Cert este ca asta e o pagina mai veche din jurnal la care n-as mai lucra acum pentru ca-mi place mult asa cum este.

 

Tu ce-ai mai jurnalit azi?

 

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!