Art Journaling

Mini art journal: fata cu parul purpuriu

Am mai multe jurnale. Unele sunt mai mici, altele mai mari, depinde de dispozitia pe care o am atunci cand ma apuc sa schitez ceva. Unele sunt cu hartie subtire, de evitat cand folosesti acuarela, altele cu hartie de 260-300gr./m2, speciala pentru cuarele si tehnica mixta (mixed media). Dar despre jurnale altadata.

Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro

 

Purple girl by creativemag.ro

Nu ma intrebati de ce imi place sa desenez fete cu parul purpuriu / mov. Poate pentru ca imi place culoarea foarte mult si  este complementara cu o alta preferata de mine. De fapt, nu-mi aleg niciodata culorile in prealabil, pur si simplu incep sa colorez si vad pe parcurs ce ar trebui sa folosesc.

Fata cu codite (sau mai bine zis, un fel de cocuri) este desenata intr-un mini jurnal, un soi de agenda fara pagini speciale pentru acuarela, deloc recomandate pentru asa ceva. Foile sunt foarte subtiri, iar daca folosesti multa apa, coala se indoie. Insa pe mi m-a apucat desenatul cand nu eram acasa, asa ca m-am multumit si cu o pagina de calitate mai slaba. Important e sa ai pe ce sa desenezi. Mini jurnalul are si niste pagini cu ilustratii amuzante, care-mi plac teribil de mult, peste care poti sa desenezi, pictezi, mazgalesti…

Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro

Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro

Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro

“Trezeste-te” doar cu un creion in mana si incepi sa desenezi. Chiar daca nu iese cine stie ce capodopera, nu asta e scopul unui jurnal vizual.
Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro

Prin intermediul unui jurnal vizual te eliberezi de stres si-ti golesti mintea de ganduri, este un mod de autodescoperire si redescoperire a sinelui, a copilului pe care cu totii il purtam inauntru, dar pe care am hotarat sa-l inchidem undeva in suflet pentru totdeauna si sa nu-l lasam sa se exprime. Daca sunteti parinti, lasati copilul interior sa iasa afara si desenati si voi alaturi de cel mic.

Am folosit culori acrilice pentru ten (portelan pink) si creioane cerate acuarelabile de la Caran D’Ache, care din pacate nu se gasesc la noi in magazine. Le puteti comanda online, de preferat din Europa ca sa nu platiti TVA. Parerile sunt impartite aici: sunt multe persoane care spun ca e mai ieftin sa comanzi din America decat din Europa, chiar si cu TVA-ul pe care trebuie sa-l paltesti la vama cand soseste coletul.  Eu le-am luat de pe vpiera.com, un magazin online din Spania. Daca le comandati din Europa, alegeti un magazin din Germania sau Spania, in nici un caz UK, unde preturile sunt in lire! Evident, exista in magazinele de specialitate de la noi  si variante mai ieftine si la indemana, cum ar fi creioanele cerate acuarelabile de la Reeves, o marca pentru buget redus.

Art journal girl with Purple hair by creativemag.roCam asa arata terminata sau …aproape terminata. Intotdeauna va puteti intoarce si puteti adauga fundal, puteti picta peste, etc. In fine, va las sa creati!

 

One thought on “Mini art journal: fata cu parul purpuriu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!