Art Journaling

Orhidee radioasa – culoarea anului 2014

flowers by Cristina Parus @creativemag.ro

Orhidee radioasa? Da, si pe mine ma amuzat putin cum suna aceste doua cuvinte alaturate, dar daca asta inseamna ca purpuriul, un strop de indigo stropit cu roz sunt la moda, de ce nu?

O data cu intrarea in noul an, aducem cu noi si noile trenduri. Ce se poarta? Ce este la moda!? Mai ales doamnele au aceasta preocupare. Cum insa eu nu sunt atat de interesata de moda si ultimele trenduri in machiaj, m-am gandit ca nu ar strica sa aduc culoarea anului la mine in jurnal. Pana la urma, e una dintre culorile mele preferate. Daca in materie de fashion o sa o  port probabil ca nuanta a lacului de unghii, in jurnalul meu a poposit inca de anul trecut, pe cand nu aveam nici cea mai vaga idee ca va fi culoarea anului urmator. Si ca sa vedeti ce-am mai desenat in jurnalul de Barcelona, priviti mai jos ce-a iesit.

 

flowers by Cristina Parus @creativemag.ro flowers by Cristina Parus @creativemag.ro

Florile purpurii,  pe care ati avut ocazia sa le vedeti si pe Facebook la un moment dat, sunt fotografiate in vara lui 2013 in Barcelona, la Palatul Regal. Sunt o minunatie de flori in toata splendoarea lor cand sunt inflorite, o incantare pentru ochi si suflet. Nu miros, insa nici daca ar avea vreun parfum, n-as putea sa-l captez in jurnal. 😉

Am folosit creioane acuarelabile de la Koh-i-Noor si Caran d’Ache. Spre deosebire de acuarela in godete, creioanele acuarelabile – adica cele cu pigment solubil in apa – sunt mai precise si mai usor de aplicat, mai ales in cazul ilustratiilor.

Barcelona Flowers by Cristina Parus @creativemag.ro Barcelona Flowers by Cristina Parus @creativemag.ro

Se pare ca orhideea radioasa va influenta nu doar podiumurile lumii, ci va da tonul si in materie de design de interior. Cum ar fi un perete vopsit in indigo? Teribil pentru mine, caci din intamplare am ajuns sa incerc culoarea pe unul din peretii camerei mele. Rezultatul a fost unul foarte…iritant ochiului uman. Dar poate doar o anumita portiune a unui perete, ca un mic accent ar merge, nu? Daca sunteti curiosi, nu aveti decat sa incercati. Eu am sa pastrez culoarea asta doar pe hartie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!