Art Journaling

Painting with my soul

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusUn alt fel de portrete, de data asta putin mai realiste, dar pastrand acelasi mister al celor whimsy si multe straturi de vopsea acrilica pentru a crea acest efect “murdar” . O imbinare indrazneata de culoare si contract care te duce cu gandul la un personaj de poveste. De data asta, culorile nu sunt uniformizate, ci aplicate “din intamplare”, in contrast una cu cealalta, parand ca sunt “aruncate” pe fata personajului.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusSi cam asa este, cand stai sa te gandesti ca nu prea exista reguli. Si totosi, exista. Rezultatul final trebuie fie o balanta intre lumina si umbre, lasandu-ti impresia ca pictura sta sa “sara” din foaie.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusAm desenat in jurnalul meu de la Derwent, format A5, bloc cu spirala pentru schite, cu o foaie de 165gr/m2, ceea ce inseamna ca se onduleaza in contactul cu apa. Spre deosebire de Canson 100gr., care desi este mai subtire nu se onduleaza atat de repede, foile din jurnalul de la Derwent dau impresia ca sunt mult mai groase si ca suporta apa, dar nu este deloc asa. Motiv pentru care  m-am hotarat sa folosesc mai mult tehnica mixta (mixed media).

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusPrin urmare, am aplicat mai intai acrilice, iar apoi un colaj din foile unui carnetel de notite colorate cu acrilice, pe care le-am asezat in forma de doua inimiare si cateva patratele la intamplare. Puteti sa lipiti colajul cu doriti si cum credeti ca arata mai bine estetic.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusAplicarea unui colaj ajuta si pagina, facand-o mai groasa si mai rezistenta la apa si oferind acel efect usor tridimensionar.  Am lipit foile cu aracet si le-am lasat sa se usuce bine, dupa care am luat o pensula si am inceput sa ma joc. Desi conturul pare a fi trasat cu acrilic negru, nu va lasati pacaliti: este un violet amestecat cu verde inchis, rezultand un maro murdar spre negru. Ma feresc sa folosesc negru, fiind prea puternic.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusIncep aproape intotdeauna conturand ochii, abia dupa urmeaza conturul fetei. Nu va stresati prea tare in aceasta faza, oricum veti corecta cu acrilice conturand dupa dorinta orice imperfectiune.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusUn ochi mai mare si altul mai mic? Nu trebuie sa fie neaparat egali. In plus, se corecteaza foarte usor! Oricum, e prima oara cand incerc tehnica asta si era de asteptat sa nu iasa tocmai  grozav. Un pic de practica si va iesi perfect.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina ParusDetaliile fac diferenta intr-un final: stampilele folosite dau un aer boem si sunt foarte la moda printre artistii mixed media, insa la noi sunt destul de scumpe si rare. O discrepanta uriasa intre ce exista in afara si ce se gaseste in magazinele noastre. Va mai dura un timp pana sa avem si noi magazine dedicate explusiv art journaling-ului, si asta pentru ca nu exista cerere. Despre stampile si magazinele unde se gasesc acestea va voi spune cu alta ocazie.

Acrylic mess on http://creativemag.ro by Cristina Parus

Puteti continua sa adaugati culoare pana sunteti multumiti de efect, iar eu nu m-am putut abtine si am mai migalit putin versiunea de mai sus la ochi, obraji si par.

Puteti gasi mai multe imagini in acelasi stil pe Pinterest aici .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!