Art Journaling

Totul incepe cu o schita

Indiferent ca e un portret, natura moarta sau poate un peisaj, totul incepe cu o schita. Mai mult sau mai putin, pentru ca sunt artisti care picteaza direct in acuarela, fara schita prealabila. E si asta o tehnica si depinde mult de starea in care te afli cand te apuci de desenat. Unele schite se indeparteaza de la ideea de la care au pornit atunci cand am inceput sa desenez, cum e cea de mai jos:
sketching midnight - http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusAceasta schita s-a transformat intr-o negresa, probabil datorita parului strans intr-un batic.

http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusAltele insa devin fetite cu parul mov-albastrui…sau poate cine stie?! Inca nu-i gata.

http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusIar altele ne privesc asezate frumos pe un fundal care in timp se va schimba. Vom vedea, inca n-am terminat cu schita asta.

http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusPe un mini-jurnal, am schitat si o mica fata…extraterestra! Daca ma urmariti pe Pinterest, probabil ai vazut deja cum arata rezultatul final. Aceasta este coperta unei agende cu foi lucioase, deloc indicate pentru desen si cu atat mai putin pentru pictat. Pentru a putea totusi sa folosesc agenda, in prealabil trebuie sa dau un strat de grund. Asta va matifia foaia si va fi mult mai usor de desenat si pictat peste, dar in acelasi timp va si ingrosa pagina, permitand astfel folosirea acuarelei.

http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusPe asta ati vazuto deja aici. Pe un mini-jurnal, un pic mai mare decat cel din poza de mai sus, sta pictata aceasta feta cu parul mov-albastrui-lila. Este pictata pe un mini-jurnal in format 16,5X12,5, fara pagini speciale, dar care s-a comportat foarte bine la intalnirea cu acrilicele si creioanele acuarelabile. Ce e drept, n-am folosit foarte multa apa.

http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusSi iata iar o schita desenata pe fundal. Daca va uitati cu atentie, veti vedea ca este desenata si pictata pe o ….revista! Da, o revista de moda, unde am lipit mai multe pagini pentru a crea o singura pagina mai groasa care sa permite lucrurl cu acrilice si acuarela. Rezultatul il stiti deja daca v-ati uitat pe Pinterest.

violet girl sketch at http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusSi abia astept sa vad ce-o sa iasa aici! ๐Ÿ™‚ O schita desenata pe o pagina stropita cu acuarele, o tehnica foarte buna de a alunga teama pe care o au multi de o pagina alba, goala. Ce e drept, imi place la nebunie efectul de stropi pe foaie, iar aici am folosit hartie de 260gr, ideala pentru acuarela.

http://CreativeMAG.ro by Cristina ParusSi pentru ca nu va plictisi de atatea fete, iata si o schita cu o cladire. Este aproape gata, insa o veti vedea la momentul potrivit. Schita ilustreaza o cladire oarecare, nu trebuie sa fie vreuna speciala ca sa te apuci s-o schitezi. Initial, nu o vedeam colorata, dar dupa ce am cumparat creioanele cerate acuarelabile Neocolor 2, am ajuns s-o colorez si asa a prins viata.

Acum e randul tau. Daca ai schitat ceva, mai ales portrete fantastice, ireale, lasa-mi un comentariu. Mi-ar placea sa vad si alte creatii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!