Transforma o carte veche intr-un jurnal!

Art journaling-ul nu trebuie deloc sa fie costisitor. Se pot gasi resuerse unde nici nu te gandesti. Mai mult, acestea sunt folosite cu success de artisti din intreaga lume, iar in America este foarte des intalnit conceptul de transformare a fiecarui obiect intr-unul nou. De ce sa arunci cand poti refolosi?

Ma bucur ca urmam si noi trendul acesta (dupa multe altele prost aplicate la noi!) si folosim ceea ce avem pentru a-i oferi o alta viata.

La fel se intampla si cu un art journal, il poti confectiona din orice material doresti, poti sa-l faci tu cap-coada, atunci cand ii adaugi tu foile, sau poti combina diverse carti vechi pe care le poti transforma intr-un art journal.

Stiu, multi dintre voi vor ‘sari’ ca arsi: cum sa strici o carte veche!? Nu orice carte (veche) poate ajunge insa material pentru crearea unui jurnal in care sa poti picta. Aceatsa trebuie sa aiba anumite foi, si anume unele ce au o grosime care sa permita adaugarea de culori acrilice, creioane, colaje, etc. Astfel, o carte cu pagini normale nu prea are sanse sa fie transformata intr-un jurnal pentru ca va fi foarte greu sa pictam pe paginile acesteia fara sa le rupem. Acum depinde si cat de multa apa folosim.

Old book into Art Journal - Cum transformi o carte intr-un art joournal

Cartea din imagine este una cu coperti rigide care ofera un suport ideal atunci cand desenam in interiorul acesteia. Paginile sunt lucioase, iar grosimea acestora este una medie: se poate adauga grund pentru a le oferi si mai multa textura, iar apoi se adauga fara probleme culoare.

Master chef – pentru ca asa se numeste cartea, era la reducere la Auchan si am dat doar 5 ron pe ea. Continutul este total neinteresant pentru mine, prezentandu-se modalitati de prajire a creierului in untura. Scuzati-ma, de prajire a carnii in unt, uleiuri de tot felul si altele asemenea. Deci nu am nici un regret ca am transformat-o intr-un art journal. De fapt, acesta a fost singurul motiv pentru care am cumparat-o.

Pagini din carte va arat data viitoare!

Pe curand 🙂 

 

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: