Art journal din materiale reciclate

Handmade art journal bound by Cristina Parus @ creativemag.ro

Handmade art journal made out of an old calendar leaves by Cristina Parus @ creativemag.ro

Art journaling-ul nu trebuie să fie costisitor, deși eu am investit destul de mult în materiale. Tocmai pentru că nu se poate picta fără culori în care trebuie să investești ceva bănuți, sigur te vei bucura să afli că poți crea propriul tău jurnal din materiale reciclabile pe care sigur le ai la îndemână.

Journal bound by Cristina Parus @ creativemag.ro

Astăzi vă prezint un jurnal făcut din foile unui calendar de anul trecut, pe care le-am desfăcut de pe spiră unde erau ordonate și le-am legat pe fiecare în parte cu ac și ață, asta după ce am împăturit în două fiecare coală de calendar. Fiind 12 coli de la cele 12 luni calendaristice, plus încă două mai groase, respectiv fața și spatele calendarului, au rezultat astfel 28 de pagini cu dimensiuni de 24X34 cm. Am cusut paginile după un tutorial găsit aici (în engleză). Art journal made out of an old calendar leaves by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am acum un jurnal în care pot să pictez după plac! Atenție însă, pentru că foile sunt printate cu imagini și pentru ca sunt și lucioase, va trebui să aplicați pe fiecare în parte gesso (grund) alb sau negru, după plac.

După ce ați cusut toate paginile, puteți să le legați și cu aracet pentru o mai mare siguranță că vor sta legate. Eu le-am prins cu un tifon și apoi cu o coala de hârtie. Încă nu i-am pus o copertă și nici nu știu dacă o voi face pentru că îmi place așa cum este.  Acum să vedem ce-o să pictăm în acest jurnal!

Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.