Profile on a tissue by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Profil pictat pe un servetel

Un art journal este un loc al experimentelor si sigur ca fiecare experimenteaza in felul sau. Pentru ca vazusem cum se poate picta pe un anumit tip de hartie pe care eu n-o aveam la indemana pe moment{dar pe care am pictat mai tarziu si-o sa postez in alta zi despre asta}, am incercat ceva cu totul diferit: sa pictez pe un servetel. Ati mai vazut pagina de astazi cand am rasfoit jurnalul daca urmariti video-ul de aici, insa n-am apucat sa scriu despre ea pana acum.

Profile on a tissue by Cristina Parus @ creativemag.ro

Asa mi-a venit ideea de a lua un servetel alb sau bej pe care l-am lipit cu aracet pe o pagina in jurnal. A fost greu pana s-a uscat, pentru ca nerabdarea era mare. O data uscat{lasati sa se usuce bine!}, am inceput sa desenez un profil al unei fete imaginare. Nu stiam ce-o sa iasa, dar ce-a iesit este sigur pe placul meu: un soi de amestec intre un portret real si unul imaginar.

Profile on a tissue by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am desenat in creion, iar apoi am inceput sa colorez cu creioane colorate acuarelabile de la Koh-i-Noor. Cred ca este printre primele profile care mi-au iesit foarte bine fara sa ma straduesc prea mult. Ca sa pictez pe servetel, a trebuit sa reglez cantitatea de apa si culoare pentru ca daca e prea putina apa, risti ca servetelul sa se rupa, daca este prea multa apa, pagina se va suprasatura si iar n-o sa fie bine.

Profile on a tissue by Cristina Parus @ creativemag.ro

Profile on a tissue by Cristina Parus @ creativemag.ro

Fundalul este acoperit cu acrilic verde si putin turcuaz, iar culoarea fucsia pe care o vedeti este de la cerneala Darwi, cerneala pe care am gasit-o in magazin doar in aceasta culoare, desi as fi vrut sa incerc si alte culori. Am cautat-o apoi pe internet si am vazut ca nu pot s-o comand decat online, lucru care nu ma prea incanta pentru ca sunt multe culori care in realitatea sunt diferite fata de imaginea care apare pe site. Mi-a placut aceasta cerneala pentru ca isi pastreaza intensitatea chiar si daca o diluezi putin cu apa.

Profile on a tissue by Cristina Parus @ creativemag.ro

Ulterior am adaugat doar cateva stampile, desi astazi probabil as fi lucrat mult mai mult la pagina, as fi facut fundalul altfel, probail in mai multe straturi de acrilice, dar asta e ce-a iesit atunci. 😉 Nu toate paginile ies “perfecte”, dar cu siguranta sunt unice!

Tu ce-ai mai jurnalit azi?

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!