10/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.ro
Ilustratii | schite | desene

30 de portrete in 30 de zile – 10/30

 

10/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.ro

O noua saptamana, un nou jurnal. Astazi am vizitat magazinele de la Hanul cu Tei de pe Lipscani si am cumparat un jurnal de la Derwent in format A5, cu foi mai mult de schita decat de mixed media, dar cu siguranta mai groase decat ce am folosit pana acum: au 165gr si cred ca vor suporta foarte bine chiar si apa. Acest jurnal il inlocuieste pe cel de la CANSON ONE, de doar 100gr (dar pe foile caruia am folosit si apa!), care mai are doar cateva pagini albe de pictat si desenat pana il voi rasfoi in fata camerei..

Derwent journal and CANSON ONE

Revenind la schita de astazi, am continuat trendul de ieri si am desenat tot in creioane colorate – un mix intre Inktense de la Derwent si Koh-i-Noor Hardtmuth. Rezultatul nu mi se pare la fel de realist ca cel de ieri (oh, inevitabil, compar!), dar desenul meu seamana destul de bine cu subiectul din fotografie.

10/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.ro

 

Cand am inceput provocarea asta, m-am gandit ca o sa desenez si chiar o sa pictez in acuarela sau acrilice, doar ca acum cred ca o sa continui sa desenez doar in creioane, fie ele colorate sau nu, pentru ca asta e ceva ce n-am facut prea des, asa ca nu-mi strica putin exercitiu.

 

10:30 portrait challenge 4

Astazi am reusit sa incadrez frumos subiectul in pagina, eu avand tendinta sa desenez ochii foarte mari, iar apoi totul trebuia desenat la scara mai mare: nu-i rau deloc sa desenez la scara mai mare, cred doar ca am nevoie de jurnale mai mari! Cred ca majoritatea artistilor amatori fug de cele mari, eu cred ca un jurnal A5 este aproape prea mic pentru mine. Motivul pentru care le folosesc este de ordin practic: il pot lua cu mine peste tot! 😉

Ce parere aveti despre cum a iesit ? Poza dupa care am desenat o puteti vedea chiar aici.

Tu ce-ai mai schitat azi?

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!