Abstract February faces by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Abstract journals of February

Daca ti-a fost teama sa desenezi sau sa pictezi fețe realiste, atunci poate ca mai intai ar trebui sa incerci sa pictezi portrete abstracte. Ce sunt portretele abstracte? Sunt picturi sau desene care nu au foarte multe detalii, dar care sugereaza o fata, o forma, un contur.

ABSTRÁCT, -Ă, abstracți, -te, adj., s. n. 1. Adj. Care este gândit în mod separat de înfățișarea materială, de exemplele particulare, de ansamblul concret (senzorial) din care face parte; (…) Artă abstractă = arta care nu caută să reprezinte elementele realității obiective; artă nonfigurativă, abstracționism. 3. Adj. Conceput în mod prea general, prea teoretic; p. ext. greu de înțeles din cauza lipsei de ilustrări concrete. 

Abstract February face by Cristina Parus @ creativemag.ro

Pentru a inlesni crearea acestor portrete, am ales sa folosesc o pensula mare, care sa nu-mi permita nicicum trasarea cu precizie a linilor fetei. Un lucru de avut in calcul daca vreti sa incercati este ca nu trebuie sa controlezi procesul. Si ca sa fiu sincera, mie una mi-a fost cam greu sa ma opresc din a “perfectiona” fata si a o face sa arate cat mai realist.

Abstract February face by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am vazut ca unii prefera sa schiteze inainte de a adauga acrilic, eu insa am pictat direct cu pensula, trasand linii fara sa stau pe ganduri la cum “ar trebui” sa arate. Adevarul e ca mi-a placut sa pictez aceasta fata, poate chiar mai mult decat o fata whimsical.
***
Mi-am propus ca in luna februarie paginile din jurnalele mele sa fie un pic mai abstracte, fie ca vor avea un chip sau nu, voi incerca sa pictez putin mai liber, mai necontrolat, mai brut.

Abstract February face by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am ales sa scriu in jurul fetei, pixul cu gel alb se vede foarte bine pe fundalul negru, continuat apoi spre gri deschis si aproape alb. Am folosit acrilic albastru primar, acrilic negru+alb, si un creion de la Caran D’ache (neocolor II). La final am trasat linii fine cu un creion acuarelabil negru.

Pentru inspiratie, mi-au placut mult aceste portretele abstracte. Eu nu am avut alte culori acrilice la indemana, asa ca am lucrat doar cu alb, negru si albastru. Dar puteti doar sa schitati ceva in creion, nu trebuie sa folositi neaparat acrilice. Si da, nu trebuie sa fie o fata acolo daca nu vreti neaparat. 😉

Iata o alta pagina interesanta unde chiar puteti trimite paginile voastre…daca aveti noroc, ele pot fi publicate pe blog! 😉

Voi ce planuri aveti pentru luna februarie?

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!