Journal page play: acrylic splash by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Când nu ai chef: joacă-te!

Se întâmplă de multe ori să nu ai chef sa faci ceva extravagant în jurnal. Sau poate te apuci de ceva și nu mai știi cum să termini. Și se întâmplă chiar și cu artiști care “jurnălesc” de mult timp. Pur si simplu nu ai chef de o pagină completă sau nu vrei să te complici prea mult.

Journal page play: acrylic splash by Cristina Parus @ creativemag.ro

Atunci te apuci de un fundal pe-o pagină sau pe două alăturate și iți lași imaginația la joacă. Cam asta am făcut eu când m-am apucat să mă joc cu acrilice dialuate {acrylic washes}, care alunecă pe hârtie precum acuarela, dar se usucă permanent și sunt opace {dacă nu le diluezi prea mult}.

Ca să obțineți acrilice dialuate, aveți nevoie de câte un recipient pentru fiecare culoare în parte în care adăugați puțină apă și puțin acrilic. Cu cât mai multă apă, cu atăt mai diluată culoarea. Aveți însă grijă cum vă alegeți culorile să nu rezulte maro atunci când le amestecați. Închideți bine capacul recipientelor cu vopsea acrilică după utilizare, altfel riscați ca vopseaua să se usuce.

 

Ikea bottles @ creativemag.ro

Recipientele de la Ikea sunt ideale pentru acrilice diluate. Am cumparat doua seturi a câte patru recipiente, destul pentru a “fabrica” câteva culori preferate.

Journal page play: acrylic splash by Cristina Parus @ creativemag.ro

Lăsați să se usuce sau grăbiți uscarea cu un foehn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!