watercolor jurnal cover by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling Materiale pt art journaling

Cum sa-ti faci un jurnal acuarela

Cam greu sa gasesti in Romania jurnale pentru acuarela care sa fie cusute. Sunt cele de la Derwent, destul de piperate la pret. Sau cele de la Canson Mixed Media sau Watercolor, insa in format landscape. Am pus ochii pe unul pe care probabil o sa-l cumpar intr-un viitor, insa pentru moment imi place sa-mi creez propiile jurnale.

watercolor jurnal cover by Cristina Parus @ creativemag.ro
Coperta

Cand m-am hotarat sa fac acest jurnal, am vrut sa pictez doar in acuarela. Dar dupa ce am pictat primele pagini, mi-am dat seama ca-mi este aproape imposibil sa am un jurnal doar pentru acuarela. Pur si simplu sunt zile in care am chef sa pictez in acuarela si altele in care acrilicele sunt cele mai bune prietene ale mele.

levender watercolor art journal page by Cristina Parus @ creativemag.ro

levender watercolor art journal page by Cristina Parus @ creativemag.ro

Dar revenind la jurnal, acesta este relativ usor de facut. Iti trebuie hartie acuarela, ac si ata si un instrument pentru a face gaurile pentru cusatura. Hartia acuarela o alegeti voi, eu aveam cateva foi ramase dintr-un bloc 200 gr. Cat despre cusatura, puteti vedea aici un tutorial detaliat cu poze pas cu pas despre cum se coase un jurnal. La inceput poate parea greu, dar o data ce ai invatat miscarea si pasii, totul devine floare la ureche.

watercolor art jurnal stitch by Cristina Parus @ creativemag.ro

Asa ca nu va descurajati nici daca nu va iese din prima. Ce-am facut eu diferit fata de tutorial a fost ca am cusut foaie cu foaie, nu am creat “signatures”, adica nu am pliat mai multe foi una intr-alta.

watercolor art jurnal stitch by Cristina Parus @ creativemag.ro

Ei, acum e ranul tau. Tu ce-ai mai jurnalit azi?

Pe curand,
Cristina

2 thoughts on “Cum sa-ti faci un jurnal acuarela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!