Beautiful watercolor wash by Cristina Parus on creativemag.ro
Art Journaling

Transparență

Art journaling ține mult de reinventareVor exista mereu pagini incomplete, nelucrate, care așteaptă să fie terminate. Asta mai ales dacă alegi să cureți rola (în engleză sub numele de brayer) pe una din paginile albe ale jurnalului. Mai târziu vei găsi pagina și vei continua să lucrezi la ea. În cazul meu, pagina de față nu are urme de rolă, ci câteva șabloane pe care le-am creat chiar eu si pe care le-am încercat pe o pagină la întâmplareAsa s-a născut această fată, desenată cu un creion INKtense de la Derwent si pictată în acuarelă. 

Atunci când m-am apucat de creat șabloanele handmade, nu mă așteptam ca ulterior să iasă o pagină atât de interesantă. Iată cum arăta pagina de început:
Splash of INK color in my art journal

Pagina mai avea și niște stropi de cerneală verde crud și fucsia, ceea ce au făcut și mai atractivă pagina. Așa am început să desenez niște flori cu un pix pitt pen de 0.6 de la Faber Castel care este permanent, astfel ca odată uscat acesta nu se întinde dacă adăugăm acuarele peste. Floarea mare nu mi-a prea plăcut la început, dar ulterior, după ce am desenat și fața, a început să-mi placă foarte mult.

Sketching a face on the INK-splashed page!

Și uite că pagina deja arată bine, nu-i așa? Mie una deja a început să-mi placă. Apoi, înainte să adaug apă, am continuat să adaug culoare folosind creioanele de la Derwent și acuarele, fără să-i ating părul.

Adding even more color to the face and hair using INKtense pencils from Derwent - by Cristina Parus

Iar când m-am uitat la ea, aici mi-am dat seama prima dată că îmi place cu adevărat cum arată!  Felul în care îi stă așezat parul și faptul ca doar sugerează ce formă are și cât de lung este, o fac și mai frumoasă.
Getting close to the final result! She's looking good already!

Dar fata a început să arate cu adevărat minunat când am adăugat apă, iar culorile s-au transformat pur și simplu în culori vibrante. Chiar nu ai cum să nu iubești creioanele astea cu cerneală de la Derwent! Sunt un soi de ciocolată sau tort de ciocolată când vine vorba de materiale de artă, și-ți vine practic să le mănânci! Pentru albul ochilor am avut însă nevoie de un creion de ceară neocolor2 de la Caran d-ache. De fapt, nici nu-i vorba de un alb, ci mai degrabă de un crem foarte deschis.

Și iată și rezultatul final! Nu-i așa că-i minunată?

And here we go! This is how gorgeous it is! <3 Love it - by Cristina Parus Artist

Mie îmi place la nebunie!

 

Pe curând,
Cristina

2 thoughts on “Transparență

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!