Art Journaling

15 minute de jurnălit

Dacă am învățat ceva din art journaling este ca – la fel ca și alte domenii – trebuie sa exersezi pentru a ajunge la perfecțiune. Sau, în orice caz, undeva aproape de ea. Poți avea talent și poți avea daruri de care să nici nu știi, dar dacă nu practici, vei pierde mai devreme sau mai târziu toate abilitățile pe care le-ai dobândit în timp și tot talentul cu care te-a înzestrat mama natură se va risipi.

a gorgeous face from creativemag.ro by Cristina Parus
O schiță în lucru – whimsical

Nici o pagina n-o să se picteze singură, așa ca fă în asa fel încât cel putin 15 minute pe zi să le dedici art journaling-ului sau picturii…sau desenului! Orice ai chef pe moment. Cele 15 minute sunt menite să te relaxeze mai mult decât ai fi crezut vreodată, creierul tău fiind ocupat cu ce desenează mana, astfel ca vei uita de griji cel putin pentru câteva minute. Daca nu ai 15 minute zilnic, atunci poți sa-ți setezi anumite zile pe săptămână special rezervate pentru pasiunea ta. Este exact ca mersul la sală: nu exersezi, nu vei ajunge niciodată la forma dorită.

just draw a face from creativemag.ro by Cristina Parus
Desenează o față – creioane colorate acuarelabile — Au trecut parca 1000 de ani de când am desenat fața asta!

Așa că așează-te la masa de lucru și crează ceva. Orice. Oricât de copilăresc ar părea, ai nevoie de asta. Sufletul tău de copil are nevoie de ”joaca” asta. Iar dacă ești mamă sau tată, copilul tău va fi super încântat.

art journal from creativemag.ro
o schiță în creion pe hârtie acuarelă

În imagini sunt câteva schițe și desene create în primele zile când am descoperit art journaling-ul. Pe vremea aia urmam cursul Andreei Gomoll, un curs de art journaling ce durează trei săptămâni care te învață cum să desenezi și să pictezi fețe whimsical(fantastice). Și ce desenam eu era un pic cam departe de ceea ce desena Andrea, dar exersând cu timpul ajungi să-ți dezvolți propriul tău stil. Îți dai seama unde trebuie să mai lucrezi, ce trebuie să schimbi, ce nu arată bine.

Art journal girl with Purple hair by creativemag.ro by Cristina Parus

Dacă-ți plac desenele, picturile, schițele pe care le vezi pe internet și-ți spui că tu nu ai talentul necesar, atunci află că ăsta e doar un mod de-a te sustrage și a găsi scuze. Știi bine că poți să începi chiar acum să desenezi, DACĂ vrei cu adevărat. Suntem cu toții creativi, trebuie doar să descoperim în ce fel. Dacă te atrage art journaling-ul, atunci nu mai sta pe gânduri, încearcă și tu!

One thought on “15 minute de jurnălit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!