Derwent Inktense Pencil sketch by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling Ilustratii | schite | desene

O schita in creioane INKtense de la Derwent

M-am trezit cu un cer noros si la scurt timp a inceput sa ploua. Stiu ca unii se pot simti iritati de vremea asta, dar eu nu m-as putea plange: decat canicula prefer de-o mie de ori vremea asta.

Mi-am zis ca n-ar fi deloc rau sa-mi incep ziua facand ceva ce-mi place foarte mult: sa desenez. Asa s-a nascut schita de mai jos:

Derwent Inktense Pencil sketch by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am schitat folosind culoarea Charcoal grey din setul INKtense. Creioanele astea colorate, la fel ca multe altele, nu se sterg foarte usor si aproape niciodata complet, iar mie imi place tocmai asta, ca nu-mi permit sa revin daca am facut cumva o greseala. Asa ma stimulez sa desenez fara sa mai las criticul interior sa vorbeasca, lasand mana sa foloseasca creionul asa cum vrea: intuitiv si fara sa caute perfectiunea.

Insa nu m-am multumit doar sa schitez, am vrut sa inveselesc schita cu putina culoare. Am luat setul de 24 de creioane INKtense de la Derwent si am inceput sa adaug culoare…

Derwent Inktense Pencil sketch by Cristina Parus @ creativemag.ro

Nu stiu ce credeti voi, dar mie imi place deja cum arata! Parca nici nu-mi vine sa adaug apa, pentru ca aceste minunate creioane de la Derwent sunt absolut fabuloase! Odata ce adaugi apa, elibereaza pigmentul pe baza de cerneala care odata uscat devine rezistent la apa. Poate de aceea sunt atat de cautate aceste creioane, pentru culorile vibrante si pigmentul pe baza de cerneala. Cred ca sunt singurele de acest gen de pe piata, si ma bucur ca le-am putut achizitiona dintr-unul din magazinele de la Hanul cu Tei de pe Lipscani. Nu sunt tocmai ieftine, dar odata ce ti-ai pus in minte sa le cumperi, sigur vor fi ale tale. Pana la urma, nu costa chiar atat de mult, pretul lor acum fiind de 119 ron. (pretul de pe site nu e tocmai fidel)

Derwent INKtense pencils @creativemag.ro

Dar pana la urma a trebuit sa adaug si apa pentru a activa frumos culoarea si a revela adevarata valoare a acestor creioane. Astfel portretul a prins viata:

Derwent Inktense Pencil sketch by Cristina Parus @ creativemag.ro

Dupa ce se s-a uscat, am folosit iar creioanele pentru a evidentia si mai mult trasaturile. De data asta am folosit culoarea Bark, foarte asemanatoare cu Charcoal grey, dar si Poppy Red, Chilli red si Fucsia.

Acesta este rezultatul! Creioanele INKtense sunt folosite mult la illustratii botanice si nu numai, pentru culorile vibrante, aproape electrice pe care le ofera odata ce este adaugata apa. Folositi-le cu un tabel de culori alaturi, unde sa apara atat culoarea in stare uscata cat si dupa ce a fost adaugata apa.

 

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!