24/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling Ilustratii | schite | desene

30 de portrete in 30 de zile – 24/30

Astazi ne intoarcem la art journaling. Adica la fete whimsical, desenate din imaginatie, cu rezultat absolut neasteptat, pentru ca nu mai lucrezi dupa o poza, ci din propria ta imaginatie.

24/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.roNu stiu de ce unora le este frica sa deseneze din imaginatie: la urma urmei, tu esti artistul care decide incotro se indreapta ce desenezi sau pictezi, asa ca de ce te-ai teme?

24/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.ro

Astazi am scos din “cutia cu amintiri” primele mele creioane colorate. De data asta sunt doar creioane colorate, nu creioane acuarela. De fapt, nici nu cred ca acum {mai bine de } 25 de ani se fabricau in Romania creioane acuarelabile. Este vorba despre creioanele colorate EXTRACOLOR.

EXTRACOLOR color chart @ creatvemag.ro

Am cautat informatii despre creioanele astea, dar nu am gasit mare lucru. E drept, a trecut ceva timp de atunci, si toate fabricile de creioane colorate – ca multe altele – au fost desfiintate si vandute bucata cu bucata. Se mai fac azi creioane colorate in Romania? Nu… 🙁 Am ambalajul original, dar nu scrie nimic pe el…

24/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.roDa, astazi m-am intors putin in timp. Nu e prima oara, am mai desenat cu aceste creioane despre care am mai scris tangential si aici.

Portretul de astazi este desenat pur si simplu doar in creioane colorate, in stilul asta fantastic, din imaginatie si fara prea multe artificii. La sfarsit m-am gandit sa adaug putin acrilic alb, dar apoi am zis sa nu stric felul in care se vad straturile culorilor de pe fata ei.

24/30 portrait challenge by Cristina Parus @ creativemag.ro

Voi ce-ati mai desenat azi?

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!