Art Journaling

Art journaling – Ce contine un art journal?

Blue lady by Cristina Parus @ http://creativemag.ro

Daca m-ar fi intrebat cineva acum cateva luni care e scopul unui art journal si de ce picteaza si deseneaza anumite persoane in acest fel, as fi raspuns ca pare ceva fara noima. Ma uitam pe internet si ma intrebam sincer ce vor sa faca astia cu jurnalul ala si care-i scopul lui. Mi se parea fara sens sa pictezi “neoficial” si atat de neconventional pe un caiet, intr-o agenda, intr-o revista, intr-un jurnal care poate avea aproape orice fel de foi v-ati imagina. Depinde doar de ce medii folositi, daca va plac acuarelele e indicat sa alegeti niste jurnale cu foi speciale pentru acuarela, altfel foile se vor indoi sauchiar rupe. Daca insa va place doar sa schitati in creion sau sa colorati cu creioane colorate (uscate), atunci un caiet dictando poate fi ideal pentru asta. Am vazut niste desene/ilustratii pe Pinterest incredibil de frumoase, desenate pe un caiet banal de matematica sau dictando. Apoi am inceput sa fiu din ce in ce mai interesata de art journaling si vazand zilnic desene si pagini din ce in ce mai interesante, am inceput sa-mi doresc sa creez si eu ceva asemanator. E ceva ce fie iti place, fie nu-ti place. Nu exista cale de mijloc. M-am uitat prin lucruri si am cautat creioanele pe care le-am primit de la mama cred ca acum…25 de ani! Nu ma intrebati cum s-a intamplat sa le pastrez, dar…ta-da! Pot fi inca utilizate si practic toata copilaria am desenat cu ele. Se vede treaba ca-mi placea culoarea rosie…

25 years OLD colored pencils - these are the pencils I used when I was a child. YES! I still have them! ;) @ http://creativemag.ro by Cristina Parus

Whimsical

Sunt la capitolul incercari. Momentan, imi place sa desenez si sa pictez fete ireale, parca desprinse dintr-o carte cu ilustratii pentru copii cu zane si feti frumosi. Fetele pe care le desenez sunt fantastice, ireale, whimsy (termen folosit in limba engleza). Sunt magice si tocmai asta le face speciale: faptul ca nu sunt realiste. De cele mai multe ori astfel de caractere fantastice apar prin art journals, desi poti desena tot ce-ti trece prin minte, de la simple mazgalituri, la tot felul de schite, scheme, ilustratii. Jurnalele vizuale contin tot felul de desene, scrieri, insemnari, notite. Un Art Journal contine ORICE iti trece prin cap si orice poti desena, picta, mazgali. Portretele sunt de cele mai multe ori extravagante, cu trasaturi exagerate, ochi mari, rotunzi sau foarte alungiti si nas foarte mic sau din contra – foarte mare, gat  subtire alungit si tenul de alta culoare decat cea normala.

Ugly faces by Cristina Parus @ http://creativemag.ro

Ugly faces – fetele nu tocmai perfecte sunt imperfect de perfecte! 🙂 Mie imi place sa le numesc desene intuitive, cand desenezi fara sa urmaresti un rezultat spectaculos. Cand pictezi sau desenezi ceea ce simti pe moment, fara sa stai sa te gandesti prea mult. Fara sa cantaresti proportii, umbre sau contraste.  Mai tarziu, daca vrei sa “stergi” ce-ai desenat, poti sa folosesti grund alb si gata! O poti lua de la capat, de cele mai multe ori folosind acrilice.

cute little girl by Cristina Parus @ http://creativemag.ro

De la fete frumos creionate si pana la fete mai putin artistice, toate isi gasesc locul intr-un astfel de jurnal. Sau poate vreti sa desenati doar mazgaleli, linii, cercuri, patratele, etc. Imi place foarte mult ce face Roben-Marie, are un stil vesel si foarte colorat:

Iar daca va uitati pe Pinterest, veti gasi o multime de board-uri care sa va inspire!

Pe curand,
Cristina

2 thoughts on “Art journaling – Ce contine un art journal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!