Art Journaling

Ce scriem intr-un art journal?

Daca ne uitam in DEX, o sa vedem mai multe intelesuri ale cuvantului, unul dintre acestea fiind: Însemnări zilnice ale cuiva despre anumite evenimente legate, de obicei, de viața sa; însemnări zilnice ale unor observații științifice. ◊ Jurnal de călătorie = relatare în scris, zi de zi, a unei călătorii. Jurnal de bord = registru în care se consemnează cronologic faptele survenite în timpul călătoriei unei nave. Jurnalul acțiunilor de luptă = document militar în care sunt descrise zilnic pregătirea și desfășurarea acțiunilor de luptă.” As mai adauga, de ce nu, jurnal de sarcina, jurnalul nou-nascutului, Jurnal de Barcelona, etc. 

Cuvantul “jurnal” ma duce cu gandul la franturi dintr-un caiet unde scrii vrute si nevrute, un caiet cu insemnari foarte personale pe care nimeni altcineva nu ar mai trebui sa le citeasca. Un jurnal unde-ti asterni gandurile cele mai intime, fie pentru a retrai momentele mai tarziu, fie special pentru a fi citite peste ani de copii sau poate chiar nepoti. Motivele pentru care oamenii tin jurnale sunt variate si n-o sa discut asta acum.

Journal page by Cristina Parus @ creativemag.ro

Intrebarea e, “ce scriem intr-un art journal, daca scriem ceva?!” Fiind un instrument vizual prin care ne exprimam sentimentele prin pictura, desen, schite, colaje, mixed media, etc, intr-un art journal accentul este pus pe latura vizuala, se folosesc foarte putine cuvinte sau deloc, mie una imi place sa folosesc citatele si afirmatii pozitive. De cele mai multe ori nu folosesc deloc cuvinte, ci las paginile sa vorbeasca.

bird
Pagina din primul meu art journal in format A5 (Derwent, Sketchbook, 165gsm)

Si pana la urma, trebuie sa-ti asculti intuitia si sa vezi ce-ti spune. S-ar putea sa vrei sa scrii intr-o agenda simpla de birou si sa lasi pictura, desenul, schitele, colajul, .etc in paginile unui art jurnal, departe de ochii curiosilor. Alegerea iti apartine in totalitate. Oricum ar fi, sper ca ti-am facut chef sa ‘jurnalesti’! Si daca ai curaj – si stiu ca ai – sa lasi un comantariu cu link catre creatiile tale!

Spor la ‘jurnalit’!

One thought on “Ce scriem intr-un art journal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!