Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Imagini vintage

Am facut multe pagini despre care n-am apucat sa scriu, si asta pentru ca e usor sa te pierzi in proces si mai greu sa te apuci de scris. De multe ori uit si sa captez procesul in poze, iar de cele mai multe ori imi este si mai greu sa filmez.

Dar cum e inceput de saptamana, am zis sa mai las politica si sa trec la jurnaleala. Pagina de asta nu e nicidecum noua, am desenat si pictat fata asta “vintage” in august, pe 24, A.C. A fost postata si pe Pinterest, dar abia acum ajunge si in blog.

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am folosit doar 3 culori pentru a picta aceasta pagina: galben lime, rosu primar si mov, plus alb si negru. A fost ca o provocare sa vad ce iese daca folosesc o paleta limitata de culori. Sunt foarte mandra de cum a iesit si-mi plac la nebunie culorile alese. Cam din august – daca nu cumva chiar mai devreme  de august – a inceput sa-mi placa stilul asta vitage, unde folosesti culori care aduc aminte cu pozele de epoca. Maroul acela cu usoare tente de mov, tonuri de bej si crem imbinate cu alb se impletesc frumos pentru a da un aer boem, al vremurilor de demult apuse.

Dar sa lasam vorbalaia si sa vedem cum s-a “nascut” aceasta pagina. Pentru ca in Romania art journaling-ul este abia la inceput, sunt singura ca multi dintre voi vreti sa vedeti exact cum a inceput.

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am lucrat intr-un jurnal A4 de la DERWENT, cu foi de schita (cel putin asa scrie pe coperta), dar care au o grosime de 165 de grame, indeajuns incat sa poti lucra frumos cu apa fara sa se rupa pagina.

Asadar, primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma joc cu niste culori alese la intamplare, in functie de starea de spirit, si sa le asters in pagina.

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Puteti trece peste pasul asta, insa mie imi place sa am o pagina colorata inainte de a incepe sa schitez o fata. Cumva, asta da consistenta intregii pagini. Dupa ce acrilicele s-au uscat, schitati o fata super rapid, fara sa va cramponati de detalii: pana la urma daca gresiti ceva intervine acrilicul mai tarziu care va acoperii orice greseala facuta din creion. Ca e un ochi mai mare si altul mai mic, sau ca fata nu e tocmai simetrica, astea sunt detalii.

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Urmatorul pas este sa adaugam acrilic alb. Primul strat trebuie sa se usuce bine inainte de aplicarea celui de-al doilea. In stadiul acesta, in par am adaugat putin acrilic negru.

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Dupa ce primul strat se usuca, este momentul sa definim trasaturile. Ce forma vor avea ochii? Cum va fi nasul, dar buzele? Tot acum se definesc si obrajii si gatul sau parul. Eu am folosit un creion obisnuit. Inca se mai vede fundalul, si arata atat de bine!

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Dupa mai multe straturi de acrilic si jocuri de lumini si umbre, fata este aproape gata. Fundalul l-am acoperit cu acelasi maro-aramiu care contribuie la crearea unei imagini vintage. Este un amestec intre rosu si negru cu un strop de galben. Sincer, nu-mi mai aduc aminte exact.

Vintage woman by Cristina Parus @ creativemag.ro

Dupa adaugarea ultimelor detalii, iata si rezultatul final. Observati gulerul care aduce aminte de moda anilor 1900. In dreapta avem cam acelasi stil de pagina, colorata cu mai multe acrilice care asteapta sa primeasca un desen. Maine o sa va prezint si ce-am desenat acolo. 😉

Pe curand,
Cristina

One thought on “Imagini vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!