whimsical bears by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Whimsical: familie de ursuleti {video}

whimsical bears family by Cristina Parus @ creativemag.ro

 

O familie de ursuleti a poposit la mine in jurnal…pe una dintre paginile ale carui fundal arata atat de banal, am inceput sa desenez siluetele a trei ursuleti: mama cu cei doi copii. Vazand doar o varianta la scara mica a ursuletilor, cineva a crezut ca sunt pisicute. Hmm, ar putea fi, daca asta vrei sa vezi! Dar ei sunt ursuleti, sau cel putin asa am vrut eu sa fie.

whimsical bears family by Cristina Parus @ creativemag.ro

Este foarte adevarat ca atunci cand ma apuc de-o pagina noua, ma uimesc de fiecare data cu rezultatul. Nu iese aproape niciodata ce-mi inchipui eu c-o sa iasa…asa s-a intamplat si cu acesti ursuleti dragalasi. Incepi sa desenezi si nu stii ce-o sa iasa. Stiam ca vor fi multe culori si mai multe straturi de acrilic pana cand voi ajunge la ceva care sa-mi placa foarte mult.

whimsical bear by Cristina Parus @ creativemag.ro

La aceasta pagina am lucrat in mai multe reprize, lucru care se intampla de multe ori pentru ca nu am timp sa termin o pagina intr-o singura sedinta.  Este placut sa ai mai multe pagini in lucru, chiar pe mai multe jurnale, fara sa fie vreo graba sa le termini.

whimsical bear by Cristina Parus @ creativemag.ro

Am folosit jurnalul facut din materiale reciclate, confectionat dintr-un calendar vechi. Ca tot se apropie sfarsitul de an…daca aveti calendare de perete mai mari, nu le aruncati, transformati-le in jurnale!

whimsical bears by Cristina Parus @ creativemag.ro

Pentru fundal am folosit acrilice, iar ursuletii sunt desenati cu pasteluri uleioase: acestea sunt moi, se topesc pe foiae si este usor sa desenezi cu ele. Dupa ce am terminat de desenat conturul, am adaugat acrilic. Folositi-va imaginatia si alegeti culorile preferate. Mie imi place foarte mult turcuazul si movul, dar si rozul electric sau verdele.

Am mai folosit creioane cu cerneala INKtense de la Derwent si creioane cerate de la Caran d’ache, acestea din urma abia au intrat la noi pe piata si sunt destul de scumpe. Eu le-am cumparat de pe vpiera.com. Am folosit de asemenea si gelatos, un soi de rujuri moi colorate care se folosesc in special pentru crearea unor fundale transparente.

Pentru ca totul sa prinda contur si sa formeze un tot unitar, este nevoie sa adaugati acrilic alb: atat cat vi se pare necesar pentru a arata pur si simplu… fantastic. Evident, puteti adauga stampile si sabloane pe fundal, dar eu am preferat ca de data asta sa n-o fac.

Iata si un scurt video cu imagini din procesul de creatie al ursuletilor!

 

Spor la jurnalit si pe curand!

Cristina

One thought on “Whimsical: familie de ursuleti {video}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!