make your own ink sprays @ creativemag.ro
Art Journaling Materiale pt art journaling

Spray-uri cu cerneala Darwi

make your own ink sprays @ creativemag.ro

Am cautat mereu optiuni cat mai accesibile pentru materialele de jurnalit, si de multa vreme vroiam sa-mi fac propriile spray-uri cu cerneala. De fapt, cand m-am apucat eu de art journaling nu cred ca existau la noi nici un fel de spray-uri cu cerneala cum se gasesc acum. Pe piata din Romania au patruns acum mult iubitele spray-uri cu cerneala de la Tim Holtz, dar sunt destul de piperate ca pret pentru veniturile romanilor, asa ca am amanat deocamdata achizitionarea acestora. Exista insa multe alte tipuri de cerneala, unele mai speciale decat altele, cu care iti poti crea propriile spray-uri.  Eu am incercat-o pe cea de la Darwi si mi-a placut foarte mult, asa ca am tot cautat-o pana am gasit toate culorile (sau mare parte din ele). Spray-urile astfel create sunt o alternativa accesibila la spray-urile mai scumpe. Sticlutele cu vaporizator le puteti cumpara de aici.

make your own ink sprays @ creativemag.ro

Te retinut:

  • hartia jurnalului Derwent Classic Book este chiar surprinzator de buna – desi este hartie pentru schite – pentru ca cerneala pulverizata nu trece pe partea celalata a hartiei (asta daca nu insistati foarte mult in acelasi loc fara sa uscati inainte sau fara ca hartia sa fie anterior tratata cu gesso)
  • daca adaugati prea multa apa va scadea considerabil intensitatea culorii cernelii
  • desi in video am spus ca spray-urile cu acrilic trebuiesc zdravan agitate inainte de utilizare, se pare totusi ca acrilicul OPAK de la Darwi se mixeaza cu apa destul de repede
  • puteti incerca sa faceti spray-uri si folosind acrilic din tub, veti obtine un rezultat diverit in functie de tipul acrilicului folosit (in mare, sunt 3 tipuri: mate, semi-mate sau transparente, iar asta influenteaza mult felul in care vor arata pe hartie)
  • culoarea va fi difuzata diferit in functie de distanta de la care pulverizati
  • gama Darwi INK dispune de 10 culori, alb si negru, plus auriu si argintiu, acestea din urma (alb, negru, auriu si argintiu fiind mate)
  • gama CRISTALINE este formata din 11 culori, plus alb si negru.
  • gama Acrylic OPAK este compusa din 17 culori OPAK (opace) si 8 culori METAL (metalizate)
  • Diferenta dintre INK si Cristaline consta in faptul ca gama INK are in compozitie cerneala indiana (INK), iar aceasta devine permanenta dupa ce s-a uscat, spre deosebire de cea din gama CRISTALINE care este transparenta si solubila in apa chiar si dupa uscare. Vezi mai multe in catalogul cu produse Darwi.

make your own ink sprays @ creativemag.ro

Derwent journals @ creativemag.ro

 

make your own ink sprays @ creativemag.ro

Iata si inregistrarea video:

Pe curand,
Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!