Art Journaling

The documented life – week 2 – Selfie

Sapatamana 2 din 2014 vine cu o noua provicare: sinele. Trebuie sa desenam, sa pictam sau sa atasam o fotografie cu noi. Eu am ales din nou sa desenez si sa pictez, si, desi am incercat mai demult sa fac un autoportret, nu mai am foaia pe care am desenat atunci. Asa ca m-am multumit sa desenez o fata, de data asta folosind direct Pitt pen de la Faber Castell.Week 2 -  selfie - documented life project - @ creativemag.ro by Cristina Parus

Fata este desenata direct in agenda, deci pe o hartie foarte subtire, dar pe care am lipit inainte cateva bucati dintr-un ziar vechi in limba engleza. Deasupra am folosit putin gesso (grund) pentru a uniformiza oarecum fundalul. Sub ochiul stang (cel din dreapta cum te uiti la desen), dar si dunga de langa nas sunt “urme” ale unei poze din ziar. Ulterior am desenat peste cu creioanele neocolor 2 in nuante de culoarea pielii si am mai domolit negrul tusului.

Asa arata initial, si va spun sincer ca mi-a placut foarte mult chiar si asa, fara culoare. Nu am folosit creionul pentru a o schita, am desenat direct cu Pitt artist pen. M-am intrebat daca sa-i adaug sau nu culoare, si am hotarat pana la urma ca vreau s-o colorez.

Week 2 -  selfie - documented life project - @ creativemag.ro by Cristina ParusPentru ca hartia nu permitea, nu am folosit deloc apa, cu doar creioanele de la Caran d’ache si INKtense de la Derwent.

Week 2 -  selfie - documented life project - @ creativemag.ro by Cristina ParusBuzele close-up – buzele de data asta au iesit cel mai bine. Nasul imi da mereu batai de cap. Practica, practica, practica…!

Week 2 -  selfie - documented life project - @ creativemag.ro by Cristina ParusIn partea stanga, o “radiografie” cu fata mea, cred ca o am de la un consult dermatologic unde-ti fotografiaza fata cu o camera speciala pentru a evidentia tipul de ten si zonele grase ale fetei. O am de ani bune de zile, uitata pe undeva printr-un sertar. Acum era momentul ideal sa o folosesc. 😉

Week 2 -  selfie - documented life project - @ creativemag.ro by Cristina ParusSi iata si rezultatil final! Se vad bucatile de ziar lipite si scrisul pe sub fata ei. Toate astea creeaza un efect absolut incantator!  Ce parere aveti de rezultat?

Pe curand,
Cristina

 

 

2 thoughts on “The documented life – week 2 – Selfie

  1. Good for you, Cristina! I was able to do Week 1: Door … but got stumped later. I realize I don’t like most of the DLP challenges that’s why I couldn’t move on. I guess I will just have to work on my own prompts and themes. :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!