Acrylic Painting - blue hair little girl by Cristina Parus @ creativemag.ro
Art Journaling

Fetița cu părul albastru turcoaz

Acrylic Painting - blue hair little girl by Cristina Parus @ creativemag.ro

Ochii mari și depărtați, gura abia schițată, nasul mic și el abia existent, un gât foarte scurt și o față rotundă. Cam așa arată genul ăsta de pictură. Se adaugă un tors fără mâini și nu foarte lucrat și gata. Stilul asta îl veți întâlni în multe art journale de pe internet. Este un stil foarte permisiv, în care desenezi după ”regula” încălcării proporțiilor feței. Ochii sunt cu mult mai distanțați decât la un desen realist, nasul este și el exagerat de mic, iar gura abia o pată de culoare, și ea de multe ori chiar inexistentă, caz în care lipsește și nasul. Cu toate astea, aceste desene arată incredibil de bine și au un farmec aparte.

Acesta este unul dintre primele mele desene de acest gen, pictat în acrilic și creioane colorate. Am creat un fundal tot din acrilice peste care am desenat o față rotundă cu ochii depărtați. Nu vă lăsați păcăliți, fața asta are multe straturi de culoare și creioane colorate la ochi, pe linia care unește fața de păr și de jur împrejurul torsului pentru a crea acel efect de profunzime și a da impresia că subiectul iese din pagină.

Acrylic Painting - blue hair little girl (detail) by Cristina Parus @ creativemag.ro

 

Linia părului are și ea câteva tuse de creion colorat, iar efectul acela de ”purtat” al paginii a fost creat cu o bucată de șmirghel. Aveți grijă ca pagina să fie bine uscată înainte de ”șlefuire”, altfel veți obține un cu totul alt efect (mai urât sau poate chiar mai estetic, cine știe?) Am pictat în jurnalul din materiale reciclate, compus din foile unui calendar din 2013. Jurnalul măsoară 33x24cm, fiind puțin mai mare decât un A4.

Acrylic Painting - blue hair little girl by Cristina Parus @ creativemag.ro

În anumite porțiuni se va lua culoarea după ce folosiți șmirghelul, în funcție de cât de tare apăsați. Nu trebuie să vă îngrijorați, face parte din proces și eu cred că arată mult mai bine așa!

Puteți vedea alte fete cu părul turcoaz aici și aici.

Ai ceva de spus? Mi-ar plăcea să-mi lași un comentariu mai jos cu impresii legate de această pagină. 

Pe curând,
Cristina

2 thoughts on “Fetița cu părul albastru turcoaz

    1. I love turquoise, too, dear Connie! I think I like this style, some friend of mine said it looks like a character from a children’s book. What do you know! Maybe! Maybe that’s why I like the whimsical world!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hello creative soul!
Learn to draw whimsical faces with ease and develop your own style!